Συστήματα ελέγχου

/Συστήματα ελέγχου
Συστήματα ελέγχου 2016-12-08T09:29:38+00:00

myclima4Το Πρόβλημα
Σε πολλές από τις χώρες σε όλο τον κόσμο, κλιματισμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στον εμπορικό τομέα. Ο κλιματισμός καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό από τους λογαριασμούς κατανάλωσης ενέργειας. Εκατομμύρια απλών μονάδων κλιματισμού αποβάλλουν απίστευτες ποσότητες ενέργειας κάθε μέρα.

Δεν είναι μόνο η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για κλιματισμό πολύ υψηλή, αλλά ο κλιματισμός συμβάλλει επίσης σε ακραία σημεία ενεργειακή ζήτησης κατά την ώρα αιχμής τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου όπου οι ενεργειακές υποδομές έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα κατά την διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές, διότι απλά δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν την απαιτούμενη ζήτηση. Αυτό είναι πιθανό να γίνεται τακτικά στις περισσότερες χώρες κατά την επόμενη δεκαετία! Τώρα εξετάζοντας πόση διάρκεια ζωής έχει ένα τυπικό κλιματιστικό που συνήθως είναι 8-10 χρόνια, σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη περισσότερο, πριν να χρειάζεται αντικατάσταση.

Δεν έχει σημασία πόσο επιθυμητή είναι η αντικατάσταση της χαμηλής απόδοσης μονάδων παράθυρο ή ενιαίων διαιρούμενων συστημάτων (σε σύγκριση με συστήματα υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία συμπίεσης και ελέγχου), μα το κόστος και η διαχειριστική υποστήριξη της εφαρμογής αυτής είναι στην πραγματικότητα … αδύνατο! Περαιτέρω στοιχεία μπορεί να φανούν καθαρά στις παγκόσμιες πωλήσεις της χαμηλής απόδοσης μονάδων air-condition, η οποία εξακολουθεί να αυξάνεται, από 39 εκατομμύρια μονάδες το 1999 με 68 εκατομμύρια κατ ‘εκτίμηση το 2008.

Από αυτούς περίπου το 75% είναι μικρές, αναποτελεσματικές μονάδες δωματίου.
Το ίδιο πρόβλημα περίπου συμβαίνει και με τις μονάδες inverter στις οποίες ναι μεν υπάρχει η χαμηλόστροφη εκκίνηση του συμπιεστή αλλά ο πελάτης λόγω άγνοιας καθορίζει τη θερμοκρασία στο χαμηλότερο επίπεδο (16oC) αναγκάζοντας το συμπιεστή να εργάζεται με μεγαλύτερη ηλεκτρική κατανάλωση ακόμη και από ένα ισοδύναμο κλιματιστικό χωρίς τεχνολογία inverter για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο πελάτης δεν γνωρίζει ότι για να υπάρχει οικονομία και άνεση σε αυτές τις μονάδες θα πρέπει η ρύθμιση της θερμοκρασίας να μην ξεπερνά του 2οC από την θερμοκρασία χώρου. Επίσης είναι κατανοητό ότι ακόμη και τέτοιας τεχνολογίας μονάδες δεν μπορούν να φτάσουν σε τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες. Ως εκ τούτου ο συμπιεστής λειτουργεί με μειωμένη παραγωγική ικανότητα περισσότερο χρόνο και χωρίς αποτέλεσμα.

Πως δουλεύει το σύστημά μας
Όταν κοιτάζετε την υποκείμενη θεωρία πίσω από την εξοικονόμηση ενέργειας σε συστήματα κλιματισμού χρειάζεται να ξεκινήσετε με τον προσδιορισμό ποιο μέρος του συστήματος καταναλώνει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που χρησιμοποιείται. Σε ένα απλό κλιματιστικό , ο ανεμιστήρας θα καταναλώνει λιγότερο από το 15%, ενώ ο συμπιεστής θα χρησιμοποιεί περίπου το 85% της συνολικής ισχύος. Αυτό οδηγεί σε ένα προφανές συμπέρασμα … ο συμπιεστής υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα. Αλλά πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία της μονάδας;

Κατά την ενεργοποίησή του enecomfort σε μια τυπική μονάδα κλιματισμού που δουλεύει συνεχώς , ο αισθητήρας θερμοκρασίας δωματίου φτάνει την επιθυμητή θερμοκρασία και θέτει το συμπιεστή εκτός λειτουργίας (σε περιπτώσεις που η θερμοκρασία έχει ρυθμιστεί σε επίπεδο που είναι λογικό και εφικτό). Καθώς στο δωμάτιο ανεβαίνει πάλι η θερμοκρασία, ο θερμοστάτης δίνει εντολή στο κλιματιστικού και ξεκινά ξανά και ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Είναι είτε πλήρως ON ή OFF με μερικό ή ολικό φορτίο. Ωστόσο, σε πολλές συνθήκες, η μέγιστη ονομαστική ισχύ που απαιτείται είναι σπάνια, διότι το σύστημα είναι υπερμεγέθης στη σχεδίαση, με άλλα λόγια οι κλιματιστικές μονάδες έχουν σχεδιαστεί και επιλεγεί σε μέγεθος τέτοιο ώστε να αντιμετωπίζεται πάντα η χειρότερη περίπτωση, επιπλέον ο πελάτης καθορίζει τη θερμοκρασία στο χαμηλότερο επίπεδο (16oC) αναγκάζοντας το συμπιεστή να εργάζεται περισσότερο για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο, κάτι το οποίο δεν πρόκειται γιατί ένα κλιματιστικό δεν μπορεί να φτάσει σε τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες.

Ως εκ τούτου ο συμπιεστής λειτουργεί περισσότερο χρόνο. Μόλις εγκαταστήσουμε το mysave και mycomfort (περίπου 15 λεπτά χρόνος εγκατάσταση ) θα ανιχνεύσει το χαμηλότερο σημείο της άνεσης, και όταν εμφανίζεται πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, απενεργοποιεί τον συμπιεστής αποφεύγοντας την αναποτελεσματική λειτουργία. Τότε το κλιματιστικό σας εισέρχεται σε κατάσταση οικονομικής λειτουργίας και ο ανεμιστήρας θα συνεχίσει να λειτουργεί, κάνοντας χρήση όλης της αποθηκευμένης ενέργειας της μονάδας. Αν η θερμοκρασία δωματίου γίνεται χαμηλότερη από το σημείο άνεσης τότε το σύστημα αρχίζει να γίνεται αναποτελεσματικό, γιατί ο συμπιεστής δουλεύει περισσότερο για να παράγει λιγότερο έργο ,με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε την θερμοκρασία στο κατώτατο σημείο άνεσης με μια σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς να μειώνεται η ψύξη (ο λόγος που έχουμε a/c). Μόλις η αποθηκευμένη ενέργεια εξαντληθεί, ο συμπιεστής θα ξεκινήσει.

Τα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας για κλιματισμό mysave και mycomfort είναι γρήγορα στην τοποθέτηση μικρά σε μέγεθος ,οπότε χωράνε σε όλους τους τύπους και μάρκες κλιματισμού ,άψογα στην σχεδίαση και κατασκευή γι αυτό άλλωστε και η πενταετής εγγύηση ,εύκολα στην επισκευή σε περίπτωση βλάβης ,προστατεύει την μονάδα εν ώρα λειτουργίας από υπέρταση ή υπόταση ,πλήρως ρυθμιζόμενα, δημιουργεί μοναδική ποιότητα αέρα στον χώρο, πωλούνται και χωριστά καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των μονάδων και των τύπων μονοφασικών-τριφασικών, τοίχου-ντουλάπας-καναλάτου-οροφής-κασέτας-package με άμεση απόσβεση της επένδυσης ειδικά σε επαγγελματικούς χώρους .

Προσφέρουμε ένα μοντέλο για όλα τα κλιματιστικά μονοφασικά και τριφασικά απλά και inverter,multi και τύπου VRV. Εμπιστευτείτε μας και πρωτοπορήστε στην προσπάθεια όλων μας για πράσινη ανάπτυξη και εξοικονόμηση ενέργειας.

flyer-GREEK